Vøling av Gjestadkvedno.

 

Gjerstadkvedno etter siste arbeidsøkta.jpg

 

Den gamle kvedno som står nederst i Gjestradelvo har no fått nytt tak. Kvedno stod til nedfall, men ein del entusiastar har lagt ned mange dugnadstimar for å redda det gamle kulturminnne. 

Gjennom nokre dugnadsøkter denne hausten har folk frå Tysnes sogelag/Tysnes museumslag laga nye sperrer og lagt på nytt sutak og takstein. Elling Skartveit har vore arbeidsleiar for prosjektet – han har også gjeve materialar, hogge til sperrer og saman med Egil Instøy teke saginga av materialane. Dugnadslaget har elles vore Jan Økland, Olav Skjellevik, Elling Skartveit og Mikal Heldal. No er taket tett og vona er at nokre dugnadsøkter til kan gjera dette gamle kulturminne berga for komande generasjonar.

Status ved oppstart av arbeidet.jpg

Kvedno før vølinga.
 

Sutakspikring.jpg

Nytt sutak

Elling slår inn den siste naglen.jpg

Elling slår inn siste naglen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *